Holland Circular Hotspot

Grenzeloos Circulair – Ronde Tafel Event

RVO Den Haag | 11 April 2019

Meer weten over de fascinerende e-commerce in China, circulaire steden, Dubai Expo, het circulaire kennisnetwerk van Nederland én de kansen die dit biedt voor circulaire ondernemers? In deze 3e editie van Grenzeloos Circulair onder leiding van Marieke van der Werf (Dr 2 New Economy) informeren we u weer over de nieuwste ontwikkelingen rond internationaal circulair ondernemen. In de ronde-tafel-sessies gaan we met u dieper in op actuele thema’s. En natuurlijk praten we u bij over onze nieuwste activiteiten en plannen. Lees hieronder meer over de sessies en het programma.

U kunt zich aanmelden via dit formulier.

RVO-the-Hague.jpg

Ronde Tafels

We hebben drie actuele thema’s geselecteerd:

Tafel 1: E-commerce verpakkingen in China

In Chinese steden bestaat het vaste afval voor 40% uit verpakkingen van online aankopen.  De Nederlandse ambassade in China en 1421 Consulting Group deden in-depth onderzoek naar de fascinerende e-commerce markt in China die enorme kansen biedt voor circulaire ondernemers. Ga in discussie met de onderzoekers of uw oplossing in de keten van e-commerce een kans maakt en verken de eerste stappen naar deze uitdagende markt. Vind hier de presentatie van de voorlopige resultaten van het onderzoek uit december 2018.

Met: RVO Internationaal en 1421 Consulting Group

Tafel 2: Circular (Smart) Cities

De circulaire stad is wereldwijd een aantrekkelijk toekomstbeeld: veerkrachtig, gezond, concurrerend en dat binnen de natuurlijke grenzen van de aarde. Het betekent ook nogal wat voor elk element van het stedelijk systeem. Hoe kunnen Nederlandse oplossingen bijdragen aan de realisatie van de stedelijke uitdagingen? Ga de discussie aan!

Tijdens deze sessie kunt u ook meer te weten komen over de Circular Track voor Nederlandse ondernemers tijdens de Smart City Expo in New York (12-15 mei). Kijk hier voor meer info.

Met: Holland Circular Hotspot en Amsterdam Trade & Innovate

Tafel 3: Dubai Expo 2020

In 2020 komt de wereld voor een half jaar bijeen in Dubai voor de World Expo. Wilt u een bijdrage leveren aan oplossingen voor de uitdagingen van de wereld tijdens de Expo? U hoort wat de plannen van Nederland zijn. Holland Circular Hotspot en Buitenlandse Zaken verkennen de mogelijkheid om Nederlandse Circulaire oplossingen tijdens de Expo te promoten. Ga met de projectorganisatie in gesprek en ontdek wat de Dubai Expo voor u kan betekenen.

Met: Ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO

Programma en aanmelding

Hieronder vindt u programma. Moderator is Marieke van der Werf, directeur van Dr2 New Economy.

Aanmelden kan via dit formulier.

14.00 Start inloop

14.30 Welkomstwoord door Gabriëlle van Zoeren, afdelingsmanager Internationaal Innoveren, RVO

14.35 Laatste nieuws HCH-activiteiten door Freek van Eijk, directeur HCH

  • Uitkomsten van onze enquête exportkansen (al ingevuld? dat kan nog hier).
  • Aankomende missies, events en andere initiatieven
  • Lancering brochure Circular Cities

14.45 Kansen door circulaire kennisnetwerken, Antoine Heideveld, directeur Het Groene Brein

In Nederland zijn vele kennisinstituten die werk maken van de circulaire economie. Toonaangevend wereldwijd. Met wetenschappelijke kennis en kennis die direct toepasbaar is bij bedrijven in de praktijk. Het Groene Brein heeft nu de beschikbare kennis, instituten en tools ontsloten. Antoine Heideveld licht de belangrijkste inzichten toe.

15.00  Highlights Thema’s Ronde Tafels

  • E-commerce verpakkingen in China door Michael Pronk, 1421 Consulting Group
  • World Expo Dubai Expo 2020 door Carola Baller, Ministerie van Buitenlandse Zaken

15.20 Pitches circulaire ondernemers (meedoen? geef het aan op het aanmeldformulier!)

15.30 Pauze

15.45 Start Ronde Tafels

17.00 Plenaire afronding en borrel

 

8cd1b085-c708-41e3-93e0-874ad3856f2d-1.jpg