Holland Circular Hotspot

Wat is een circulaire economie?

We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: grondstoffen worden producten en daarna afval of brandstof. Deze situatie is niet veel langer houdbaar. Gelukkig groeit de aandacht voor een circulair systeem, met hoogwaardig hergebruik en recycling. Het afval van de een is de grondstof voor de ander. Dit levert, tot nu toe nog veel, onbenutte ondernemerskansen op!

Bekijk deze video voor een introductie over de circulaire economie.

Kenniskaart Circulaire Economie

Het doel van deze Kenniskaart Circulaire Economie is om een overzicht te geven van de op dit moment beschikbare kennis over de circulaire economie. Per vraag is een korte samenvatting opgenomen, met daaronder uitgewerkte antwoorden uit verschillende publicaties. Deze antwoorden zijn een feitelijke weergave van de oorspronkelijke bron. Via de klikbare literatuurlijst is er direct toegang tot de betreffende publicaties.

Schermafbeelding-2018-06-07-om-10.58.30.png

Meer informatie over Circulaire Economie

Misschien vindt u deze pagina’s ook interessant:

Handige tools voor circulair ondernemerschap – onze selectie van publicaties en tools die u praktische informatie verschaffen over de circulaire economie en de stappen die u als organisatie kunt ondernemen.

Circulaire Economiepagina van de Nederlandse overheid – over het programma ‘Nederland Circular in 2050’ en meer

Nederland Circulair – het informatie- en matchmakingplatform voor circulaire ondernemers binnen Nederland

MOOCs – online lesprogramma’s over circulaire economie

Future.proof community Holland Circular Hotspot – Uitdagingen, oplossingen en meer voor internationale circulaire ondernemers