Circular entrepreneurship in Belgium

RVO Den Haag | 8th of November 2022

Are you a Dutch company that offers circular products or circular services? Do you want to do business in Belgium? Then come to the dialogue meeting ‘Circular entrepreneurship in Belgium’ on November 8, 2022 at RVO in The Hague. In the morning we will discuss opportunities in plastics and chemical recycling. In the afternoon, the construction (building & utilities) sector will be discussed. We look forward to hear from you where you see opportunities and how we can support you to extend your business.

As the working language of the meeting will be Dutch, the additional information below is in Dutch as well.

Meld u hier meteen aan.

3d-printed-urban-cabin-dus-architects-amsterdam_dezeen_2364_col_6-1.jpg

!

This event is available in Dutch only!

Kansen voor plastics en bouw

Ons buurland België is, net als Nederland, actief op het gebied van circulaire economie. Een land dat zo dichtbij ligt en ambitieuze doelstellingen heeft voor circulaire economie en afvalbeheer, biedt goede marktkansen voor Nederlandse bedrijven en organisaties met een circulair aanbod.

De Nederlandse ambassade in België wil samen met RVO en Holland Circular Hotspot, de komende jaren de circulaire samenwerking tussen Nederland en België versterken. De nadruk ligt op: bij elkaar brengen van publieke en private partners uit beide landen, handelsmissies organiseren, het netwerk versterken, en kennisuitwisseling mogelijk maken.

 

Kansen voor plastics en chemische recycling

Een recente marktverkenning  en een handelsmissie eind 2021 hebben laten zien dat er circulaire kansen zijn voor plastics en chemische recycling in België. De bijeenkomst start met een korte terugblik op deze activiteiten. Daarna willen we met jou in gesprek: met welke circulaire producten en diensten wil je aan de slag in België en welke ondersteuning zou je daarbij verder helpen?

In het rapport Circulair ondernemen in België: Marktkansen in de gebouwde omgeving & plastics vind je een beschrijving van de Belgische markt.

 

Kansen voor circulaire bouw

Het Kansenrapport Duurzame en Circulaire Bouw in België (pdf) werd gepresenteerd tijdens de succesvolle handelsmissie duurzame infrabouw en circulaire bouw naar België (mei 2022). Dit rapport identificeerde veel marktkansen voor circulaire en duurzame bouw. Niet alleen concrete kansen op sectorniveau (zoals renovatie), maar ook circulaire bouwthema’s (zoals aanpasbaar bouwen). Daarnaast identificeerde het rapport ook aanbestedingskansen.

Tijdens deze bijeenkomst zetten de organisatoren de uitkomsten van het rapport en de handelsmissie voor jou op een rij: Welke inzichten hebben we nu en waarmee kunnen we het beste aan de slag?

 

Meer informatie

Meer informatie over circulaire kansen in België is te vinden op onze pagina Spotlight country Belgium.

Ben je geïnteresseerd maar kun je niet aanwezig zijn? Vul dan een van de volgende enquêtes in en dan houden we je op de hoogte van de uitkomsten. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen een link naar deze enquête toegestuurd na aanmelding.

Programma

  • 09:30 – 13:15 uur Plastics & chemische recycling (inclusief lunch)
  • 13:30 – 17:30 uur Bouw (inclusief borrel)

Beide bijeenkomsten beginnen met een plenair gedeelte, waarna u kunt aansluiten bij diverse deelsessies. Tijdens de plenaire opening informeren wij u over recente activiteiten van de Rijksoverheid, en de ondersteunende rol daarbij van de Nederlandse ambassade in België, de RVO en Holland Circular Hotspot.

In de deelsessies gaan we graag met u in gesprek om de behoefte vanuit de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te identificeren. We bespreken de mogelijkheden voor uw bedrijf in buurland België. Wat heeft u te bieden aan de Belgische markt? In welke mate bent u onderscheidend van dat wat al wordt aangeboden? En hoe kan de overheid ondersteunend zijn bij uw ambities?

Meer informatie en aanmelden: Ontdek uw kansen voor circulair zakendoen in België (RVO)

.