Grenzeloos Circulair 2023

Eemsdeltahal, Delfzijl | 14th of November 2023

Wereldwijd en nationaal is er ontzettend veel aan de hand. Tegelijkertijd gaat de transitie naar een circulaire economie in volle vaart door. Welke impact hebben de mondiale uitdagingen voor jouw circulaire exportkansen? Welke internationale circulaire mogelijkheden zijn er in een sterk veranderende wereld? Benieuwd wat de kansen en ondersteuningen zijn?

Hierbij willen we je van harte uitnodigen voor de nieuwe editie van ons Stakeholders Event in Delfzijl (Groningen) op dinsdag 14 november. Deze speciale editie wordt georganiseerd in samenwerking met Circulair Groningen, Circulair Friesland, Groningen Seaports, KIA-CE, Noord-Nederland verdient circulair en RVO, en wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We kijken er naar uit om je daar te verwelkomen!

Bekijk het programma hieronder.

Ben je erbij? Meld je dan aan via het registratie formulier onderaan de pagina.

Wij kijken er naar uit om je op 14 november te verwelkomen! Bereid je voor op een boeiende dag vol activiteiten.

©NFP-200023-130Lowres.jpg

!

This event is available in Dutch only!

Samenvatting programma

12:00-13:00u Inloop met gezamenlijke lunch en netwerkmoment.

13:00-14:00u Welkomstwoord en Keynotes

14:00-15:00u Deelsessies circulaire thema’s

15:30-16:30u Verdieping: Excursie en workshops

16:30-18:30u Feestelijke afsluiting en walking dinner

 

Bekijk hieronder de informatie per onderdeel

Het event vindt plaats in de Eemsdeltahal, 9 minuten lopen vanaf NS-station Delfzijl

 

Programma deel 1: Plenaire start

12:00-13:00: Inloop met gezamenlijke lunch en netwerkmoment.

Moderator van het event is Bart Volkers, Programmamanager Circulair Friesland en Kwartiermaker Circulair Groningen

13:00-14:00:  Welkomstwoord en Keynotes

Welkomstwoord door Heleen van Wijk, Business manager Circulaire Economie Groningen Seaports en voorzitter Circulair Groningen,

Opening door Henk Emmens, Gedeputeerde voor de Provincie Groningen voor landbouw, natuur, economie en dienstverlening,

Internationale circulaire ambities van Nederland, door Arnoud Passenier, strategisch internationaal adviseur van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat,

Samenwerken voor een wereldwijde circulaire economie, door Freek van Eijk, directeur van Holland Circular Hotspot.

Programma deel 2: Deelsessies

14:00-15:00: Parallelle sessies circulaire thema’s

  • Chemische recycling, onder leiding van Freek van Eijk (HCH)

Willem Sederel (Circular Biobased Delta),  Heleen van Wijk (Chemport Europe), Jasper Munier (Clariter), Tijmen Vries (BioBTX) vertellen over hun activiteiten.  en gaan daarna in gesprek met Arnoud Passenier (IenW) en Arnold Stokking (Chemport) over de inzichten en aanbevelingen van de publicatie Chemical Recycling in Circular Perspective.

  • Circulair & Biobased bouwen, onder leiding van Nick Boersma (Circulair Friesland)

Nick Boersma (Circulair Friesland) vertelt over het programma Fryslân Bouwt Circulair en André Mepschen (WaterAlliance) geeft een presentatie over circulair bouwen met water. Stéphanie Schuitemaker (Holland Circular Hotspot) geeft een overzicht van internationale kansen voor circulair bouwen binnen en buiten Europa.

  • Circular & Smart manufacturing, onder leiding van Luca Polidori (Holland Circular Hotspot)

Jan Post (Philips), buitengewoon hoogleraar Digital Fabrication/Manufacturing bij de universiteit Groningen presenteert zijn inzichten over adoptie van een circulaire toekomst door de maakindustrie.  Steef Steeneken (Butterbridge) en Daan Bosma (RWE) vertellen over de circulaire toekomst van hun bedrijven. Tot slot presenteert Emma Gervasi (Holland Circular Hotspot) de belangrijktste inzichten van de de nieuwe HCH-publicatie Circular Batteries – Charging the Future.

15:00-15:30: Pauze

Programma deel 3: Verdieping

15:30-16:30: Excursie en workshops

Spoor 1: Excursie naar Avantium in Chemiepark Delfzijl 

Ga op pad en maak kennis met een van de vele innovatieve bedrijven in de buurt van Delfzijl. LET OP: beperkt aantal plaatsen.

Spoor 2: Kennismarkt Internationale Kansen onder leiding van Stéphanie Schuitemaker (HCH)

Maak kennis met het aanbod van ondersteuning en financiering voor internationaal ondernemen, met medewerking van RVO, Enterprise Europe Network (EEN), World Trade Center Noord-Nederland/ Leeuwarden, Exportclub Noord, Oranjewoud Export Academy, Interreg Deutschland-Nederland, Trade&InnovateNL, Ynbusiness, GroBusiness en Ik ben Drents ondernemer.

Spoor 3: Workshop Grenzeloos Circulair vanuit de regio onder leiding van Alex Berhitu (NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland)

Krijg handvatten om concreet te bouwen aan internationale ketens. Welke kansen zijn er en hoe start je samenwerking met partners in de regio en internationaal? Met bijdragen van Wytze Rijke (TCNN) over het programma ‘Noord-Nederland verdient Circulair’ en  Sander Bos (Provincie Friesland) over circulaire projecten met EU-financiering.

Feestelijke afsluiting

16:30-18:30: We sluiten de middag feestelijk af met een drankje en een walking dinner

Verspreid over middag geven we het woord aan meerdere circulaire ondernemers over hun bedrijf en internationale ervaring. Wil je jouw bedrijf of initiatief pitchen? Geef dat aan bij het aanmeldformulier!

In het laatste deel zetten we bijzondere circulaire ondernemingen in de spotlights!

De activiteiten van HCH worden mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Registratieformulier