Kansenwebinar over afval en circulaire economie in Ghana en Nigeria

online | 11th of March 2021

Afval is een van de grote uitdagingen in de snelgroeiende steden in Ghana en Nigeria. Er is echter steeds meer aandacht voor recycling en circulaire oplossingen. Welke Nederlandse oplossingen kunnen bijdragen aan een mogelijke verbetering? Bent u een Nederlandse ondernemer of kennisinstelling en actief op het gebied van afval en circulaire economie? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen.

In Ghana en Nigeria liggen kansen voor Nederlandse ondernemers op het gebied van afval(verwerking), recycling en circulaire oplossingen. Dit bleek ook uit eerdere studies waaraan Holland Circular Hotspot een bijdrage leverde rondom de steden Accra en Tema in Ghana (Ghana-Market-Survey-Waste-Circular-Economy  (pdf)) en Lagos en omgeving in Nigeria (Nigeria Scoping Mission Waste and CE Report RVO). Bert Keesman van MetaSus, Special Envoy van Holland Circular Hotspot, was (mede-) auteur van deze rapporten en is spreker op dit event.

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben de consultancybedrijven Maple Consult in Accra en Naijalink in Lagos een verdiepingsslag uitgevoerd. Deze studie gaat over specifieke zakelijke kansen en financiering.

In de bijeenkomst worden de belangrijkste bevindingen uit het marktrapport gepresenteerd. U hoort daarbij in het bijzonder wat de kansen zijn voor Nederlandse ondernemers op het gebied van: organisch afval,  e-waste, plastics en textiel afval.

Meer informatie en aanmelden: RVO

Recycleploints-Lagos_header.jpg

!

This event is available in Dutch only!