Q&A Circulair & Internationaal ondernemen

online | 2nd of December 2020

Going international with your circular initiative in COVID times? Is this possible? Ask your burning questions in this online consultation hour (4:00 to 5:00 PM CET) with Freek Van Eijk, CEO of Holland Circular Hotspot and other experts from HCH and RVO. The event will be in Dutch.

Juist nu in Corona-tijd internationaal actief worden met je circulaire innovatie of project? Hoe doe je dat? Haak aan bij dit online vragenuur speciaal voor Nederlandse ondernemers van Holland Circular Hotspot (HCH) en RVO op 2 december (16:00-17:00).

COVID-19 heeft een enorme impact voor alle ondernemers. Naast de duidelijke negatieve invloed op de economie en de werkgelegenheid, wordt het ook gezien als hét moment om duurzame ontwikkeling een extra zet te geven. Het herstelfonds van de EU (750 miljard) zet hier sterk op in. Maar ook in landen buiten de EU zien we de interesse voor duurzaam, en in het bijzonder circulair ondernemen toenemen.  Overheden en bedrijfsleven slaan de handen ineen om dit te realiseren.

In deze sessie praat het team van Holland Circular Hotspot en RVO je in het kort bij: hoe zit het met de interesse voor circulaire economie in verschillende landen, welke programma’s en regelingen komen eraan en welke kansen en uitdagingen zijn ontstaan door COVID-19? Jan Jaap Folmer van Upp (foto), Heleen van Wijk van Groningen Seaports en Wilma Kleefsman (Waste2Wear) vertellen over hun ervaringen met (circulair) ondernemen in het buitenland.

Onder leiding van moderator Claire Hooft Graafland (RVO) horen we graag wat jouw vragen zijn en we zullen ons best doen om deze in de sessie te beantwoorden. Na afloop van de sessie maken we een document met alle vragen en onze antwoorden en verspreiden deze onder de deelnemers. Ook nemen we de inzichten mee in onze plannen en activiteiten voor 2021.

Meld je direct aan of bekijk eerst het programma hieronder.

thumbnail_IMG_87151.jpg

!

This event is available in Dutch only!

Programma (in Dutch)

Moderator: Claire Hooft Graafland, RVO

  1. De grens over met Holland Circular Hotspot, Freek van Eijk, directeur HCH
  2. Samenwerken aan internationalisatie, Claire Hooft Graafland, senior adviseur RVO
  3. Mini-tour HCH website, Diana de Graaf, community & communicatie HCH
  4. Ondernemers aan het woord: ervaringen en inspiratie van Nederlandse bedrijven bij circulair ondernemen in het buitenland
  5. Open microfoon: stel je vraag

 

Meld je aan via deze link.

Wil je meer informatie en meer verdieping? In de Week van de Circulaire Economie organiseren we op donderdag 4 februari ons event Grenzeloos Circulair 2021 waarin we dieper ingaan op een selectie van onderwerpen. Zet ‘m vast in je agenda!